none
Guest receiving same IP as host RRS feed

  • 问题

  • I'm having a crazy time getting my Guest to use it's own IP address. It continues to use my Host IP. I already have two Guests running with their own IP. Maybe it's how I have my network configured. Suggestions?

    I've attached some screenshots of my network-related setups.

    Host: Win 10 Pro x64 1903
    Existing Guests: both are Win 10 x64

    New Guest: hasso.io

    2019年9月6日 13:58

全部回复

  • Try creating / using a new external vSwitch. With windows 10 there is the default switch that acts similar to NAT / ICS

     

     



    Regards, Dave Patrick ....
    Microsoft Certified Professional
    Microsoft MVP [Windows Server] Datacenter Management

    Disclaimer: This posting is provided "AS IS" with no warranties or guarantees, and confers no rights.

    • 已标记为答案 msdnScott 2019年9月6日 15:25
    • 取消答案标记 msdnScott 2019年9月15日 22:47
    2019年9月6日 14:02
  • Try creating / using a new external vSwitch. With windows 10 there is the default switch that acts similar to NAT / ICS

    How would I then setup the network? Wouldn't that then make the virtual switch the main connection to the Internet?
    2019年9月6日 14:16
  • When you create a new external vSwitch the internet protocols are removed from the adapter and the Hyper-V Extensible Switch protocol is added turning that physical port into a multi-port virtual switch. Connect your VMs to this vSwitch and use each VM's vEthernet to configure the addressing in the exact same manner as if it were a physical NIC


     

     



    Regards, Dave Patrick ....
    Microsoft Certified Professional
    Microsoft MVP [Windows Server] Datacenter Management

    Disclaimer: This posting is provided "AS IS" with no warranties or guarantees, and confers no rights.

    • 已标记为答案 msdnScott 2019年9月6日 15:25
    • 取消答案标记 msdnScott 2019年9月6日 15:25
    2019年9月6日 14:21
  • When you create a new external vSwitch the internet protocols are removed from the adapter and the Hyper-V Extensible Switch protocol is added turning that physical port into a multi-port virtual switch. Connect your VMs to this vSwitch and use each VM's vEthernet to configure the addressing in the exact same manner as if it were a physical NIC

    I'll give it a go and report back...thank you.
    2019年9月6日 14:25
  • Sounds good, you're welcome.

     

    (please don't forget to mark helpful replies as answer)

     

     



    Regards, Dave Patrick ....
    Microsoft Certified Professional
    Microsoft MVP [Windows Server] Datacenter Management

    Disclaimer: This posting is provided "AS IS" with no warranties or guarantees, and confers no rights.

    2019年9月6日 14:31
  • When you create a new external vSwitch the internet protocols are removed from the adapter and the Hyper-V Extensible Switch protocol is added turning that physical port into a multi-port virtual switch. Connect your VMs to this vSwitch and use each VM's vEthernet to configure the addressing in the exact same manner as if it were a physical NIC

    This seems to have worked, at least all have their own IP address now, assuming my network setup is appropriate...thank you.


    • 已标记为答案 msdnScott 2019年9月6日 15:25
    • 取消答案标记 msdnScott 2019年9月6日 15:25
    2019年9月6日 15:24
  • Glad to hear, you're welcome.

     

     



    Regards, Dave Patrick ....
    Microsoft Certified Professional
    Microsoft MVP [Windows Server] Datacenter Management

    Disclaimer: This posting is provided "AS IS" with no warranties or guarantees, and confers no rights.

    2019年9月6日 15:27
  • Since this was created, I've experienced more than typical poor or disconnected Internet on my host. In further reading of MS Docs, bridging should not be used to connect virtual network to host network, which is what I had to do to make Internet connection.

    The only option that seems to be working for me is using the old Internet Connection Sharing.

    I am on a Wi-Fi adapter, so the hyper-v default switch will not work. If there's other ideas, I'm all ears.

    2019年9月15日 22:47
  • Since this was created, I've experienced more than typical poor or disconnected Internet on my host. In further reading of MS Docs, bridging should not be used to connect virtual network to host network, which is what I had to do to make Internet connection.

    The only option that seems to be working for me is using the old Internet Connection Sharing.

    I am on a Wi-Fi adapter, so the hyper-v default switch will not work. If there's other ideas, I'm all ears.

    More than likely the default switch is conflicting to what you're trying to do with an external vSwitch

    https://mikefrobbins.com/2018/11/08/managing-the-hyper-v-default-switch-in-windows-10-version-1709-and-higher-with-powershell/

     

    (please don't forget to mark helpful replies as answer)

     

     



    Regards, Dave Patrick ....
    Microsoft Certified Professional
    Microsoft MVP [Windows Server] Datacenter Management

    Disclaimer: This posting is provided "AS IS" with no warranties or guarantees, and confers no rights.


    2019年9月15日 22:57
  • Interesting. I followed the steps in the article and reset everything. We'll see how it goes.

    Does the below network layout look correct?

    2019年9月16日 15:53
  • I'd disable the vEthernet (default switch) to avoid the multi-homing. Also note some limitations here.

    https://blogs.msdn.microsoft.com/virtual_pc_guy/2015/02/02/hyper-v-and-wireless-networking/

     Also looks like there may be remnants of ICS still lurking.

     

     



    Regards, Dave Patrick ....
    Microsoft Certified Professional
    Microsoft MVP [Windows Server] Datacenter Management

    Disclaimer: This posting is provided "AS IS" with no warranties or guarantees, and confers no rights.


    2019年9月16日 16:00
  • I would also take your question to the Windows Client Hyper-V forum.  Though the hypervisor is the same, the networking implementation differs between the client and server implementations of Hyper-V.  You are posting your questions to the Hyper-V Server experts.  You should be asking the Hyper-V Client experts.

    https://social.technet.microsoft.com/Forums/en-US/home?forum=win10itprovirt



    tim

    2019年9月17日 13:39
  • Thanks, @tim
    2019年9月17日 19:11
  • Hi ,

    You could mark the useful reply as answer if you want to end this thread up.
    If there is anything else we can do for you, please feel free to post in the forum.

    Best Regards,
    Candy


    Please remember to mark the replies as an answers if they help.
    If you have feedback for TechNet Subscriber Support, contact tnmff@microsoft.com   

    2019年9月25日 5:53