none
Veeam leaves a Recovery Checkpoint after backup job is run? RRS feed

  • Question

  • Hello, 

    I tend to have a few VM's with "leftovers" from Veeam Backup Jobs - and the only way to delete them is by doing this :

    https://blog.workinghardinit.work/2015/10/15/remove-lingering-backup-checkpoints-from-a-hyper-v-virtual-machine

    Get-VMSnapshot -ComputerName "MyHyperVHost" -VMName "VMWithLingeringBackupCheckpoint" | Remove-VMSnapshot

    Hyper-V is running on Server 2016 Datacenter with Veeam Backup and Replication 9.5 Update 3
    https://www.veeam.com/kb2353

    So - anyone else experiencing this?

    Wednesday, March 6, 2019 2:55 PM

All replies

  • Have you checked with Veeam to see why their application is not cleaning up after itself?

    tim

    Wednesday, March 6, 2019 5:44 PM
  • Hi,

    Thanks for posting in our forum!

    Since this is windows server backup forum, we mainly focus on the related problem about back up server with Windows build-in backup feature. For other 3rd party software, we suggest you could also contact the vendor for more support.

    Thanks for your understanding!

    Best Regards,

    Daniel


    Please remember to mark the replies as answers if they help.
    If you have feedback for TechNet Subscriber Support, contact tnmff@microsoft.com.

    Thursday, March 7, 2019 6:40 AM
    Moderator
  • Hi,
    Just checking in to see if the information provided was helpful. Please let us know if you would like further assistance.
    Best Regards,
    Daniel

    Please remember to mark the replies as answers if they help.
    If you have feedback for TechNet Subscriber Support, contact tnmff@microsoft.com.

    Monday, March 11, 2019 2:26 AM
    Moderator
  • Hi,
    This is Daniel and wish you all the best!
    As this thread has been quiet for a while, we will mark it as ‘ Propose answered’ as the information provided should be helpful. If you need further help, please feel free to reply this post directly so we will be notified to follow it up. You can also choose to unmark the propose answer as you wish.
    BTW, we’d love to hear your feedback about the solution. By sharing your experience you can help other community members facing similar problems. Thanks for your understanding and efforts.
    Best Regards,
    Daniel

    Please remember to mark the replies as answers if they help.
    If you have feedback for TechNet Subscriber Support, contact tnmff@microsoft.com.

    Wednesday, March 13, 2019 1:59 AM
    Moderator
  • Have you checked with Veeam to see why their application is not cleaning up after itself?

    tim

    Thought I could get some help in here, but apparantly not.. :(

    Still having the issue.
    Tuesday, May 14, 2019 8:16 PM
  • mikkelknudsen

    Did you ever find a solution to this problem? We have been encountering the same problem for a few months on an identical setup and Veeam hasn't been overly helpful in tracking down the issue

    Wednesday, October 23, 2019 7:31 PM