none
Error on Windows Server 2008 R2 backing up System State RRS feed

  • Question

  • We've installed a Windows Server 2008 R2 with the following roles:

    • Active Directory
    • DNS Server
    • DHCP Server
    • Exchange 2010 server

    Now I want to backup everything using the Windows Server Backup Tool but when I include the System State in the backup, the backup fails. Backup of the disks without System State succeeds.

    I get the following error:

    The backup operation that started at '‎2010‎-‎06‎-‎30T15:36:51.911088600Z' has failed with following error code '2155347997'. Please review the event details for a solution, and then rerun the backup operation once the issue is resolved.

    The details contain the following:

    <VolumeInfo><VolumeInfoItem Name="RECOVERY" OriginalAccessPath="" State="7" HResult="-2139619299" DetailedHResult="0" PreviousState="15" IsCritical="1" IsIncremental="0" BlockLevel="0" HasFiles="0" HasSystemState="1" IsCompacted="0" IsPruned="0" IsRecreateVhd="0" FullBackupReason="12" DataTransferred="0" NumUnreadableBytes="0" TotalSize="0" TotalNoOfFiles="0" Flags="550" BackupTypeDetermined="1" SSBTotalNoOfFiles="0" SSBTotalSizeOnDisk="0" /><VolumeInfoItem Name="D:" OriginalAccessPath="D:" State="15" HResult="-2139619228" DetailedHResult="0" PreviousState="0" IsCritical="1" IsIncremental="0" BlockLevel="0" HasFiles="0" HasSystemState="1" IsCompacted="0" IsPruned="1" IsRecreateVhd="0" FullBackupReason="4" DataTransferred="0" NumUnreadableBytes="0" TotalSize="0" TotalNoOfFiles="0" Flags="548" BackupTypeDetermined="1" SSBTotalNoOfFiles="0" SSBTotalSizeOnDisk="0" /><VolumeInfoItem Name="C:" OriginalAccessPath="C:" State="15" HResult="-2139619228" DetailedHResult="0" PreviousState="0" IsCritical="1" IsIncremental="0" BlockLevel="0" HasFiles="0" HasSystemState="1" IsCompacted="0" IsPruned="0" IsRecreateVhd="0" FullBackupReason="4" DataTransferred="0" NumUnreadableBytes="0" TotalSize="0" TotalNoOfFiles="0" Flags="1572" BackupTypeDetermined="1" SSBTotalNoOfFiles="0" SSBTotalSizeOnDisk="0" /></VolumeInfo>

    When I look in the eventlogs found in C:\Windows\Logs\WindowsServerBackup I can't find any errors. All the events look like this:

    GUID=c7fef335-5c53-12f5-9115-c3e913aa3386 (No Format Information found).

    GUID=d887677d-301a-80d2-cf1c-88711e6138e6 (No Format Information found).

    ...

    At the same time I see that the following warnings are logged in the Eventlog:

    --------------------------------------------------------------------------

    Volume Shadow Copy Service error: Failed resolving account Administrator with status 1376. Check connection to domain controller and VssAccessControl registry key.

    Error-specific details:

    Error: NetLocalGroupGetMemebers(Administrator), 0x80070560, The specified local group does not exist.

    ---------------------------------------------------------------------------

    Volume Shadow Copy Service error: Failed resolving account Administrator with status 1376. Check connection to domain controller and VssAccessControl registry key.

    Operation:

    Gathering Writer Data

    Executing Asynchronous Operation

    Context:

    Execution Context: Requestor

    Current State: GatherWriterMetadata

    Error-specific details:

    Error: NetLocalGroupGetMemebers(Administrator), 0x80070560, The specified local group does not exist.

    ---------------------------------------------------------------------------

     

    These warnings also appear in the log when I backup the disks without the System State (which succeeds) so I'm not sure if they are the cause of our problems.

     

    Any ideas how to solve this problem ?

    Wednesday, June 30, 2010 4:09 PM

Answers

  • I think I've found the problem. When I executed wbadmin in the commandline, I get the following error: The operation ended before completion. The version does not support this version of the file format. We backup to a Netgear ReadyNas NAS (running a Linux OS), so I guess our problem is related to this one: http://social.technet.microsoft.com/Forums/en-US/windowsbackup/thread/13bb79e9-c970-4805-88cb-2000b3348070 I've tried the same backup to a Windows share and this works. I'll try to alter the configuration of the NAS so it doesn't create a sparse file.
    Thursday, July 1, 2010 9:09 AM

All replies

  • please zip the the files at %windir%\log\windowsserverbackup and send to sbaid-nospam@microsoft.com (remove -nospam)

    it would help to post the output of the commandline (wbadmin.exe) that is failing in this case.


    -sushil
    Wednesday, June 30, 2010 4:43 PM
  • I think I've found the problem. When I executed wbadmin in the commandline, I get the following error: The operation ended before completion. The version does not support this version of the file format. We backup to a Netgear ReadyNas NAS (running a Linux OS), so I guess our problem is related to this one: http://social.technet.microsoft.com/Forums/en-US/windowsbackup/thread/13bb79e9-c970-4805-88cb-2000b3348070 I've tried the same backup to a Windows share and this works. I'll try to alter the configuration of the NAS so it doesn't create a sparse file.
    Thursday, July 1, 2010 9:09 AM