none
AD and IIS don't work togheter? RRS feed

  • Question

  •  

    Hello.,

     

     The Longhorn version is Beta 3 and i want to run an adtional domain controler and CA, but after the installation of AD i always get this error and IIS stop working when someone request a page do i have to install adtional role or feature or enable some service to workaround this problem.

     

    The error in event viewer is this one (evertime i start wwwps)

     

    The World Wide Web Publishing Service (WWW Service) failed to initialize ASP performance counters. The service will run without ASP performance counters. Restart the WWW Service to start ASP performance counter gathering. The data field contains the error number.

     

    And this services stop working when someone request a webpage:

     

    Windows Process Activation Service

    Worl Wide Web Publishing Service

     

    How do i Correct this Error?

     

    Thanks.,

     

    Alex

    Tuesday, May 1, 2007 5:24 PM

Answers

All replies

  • I too see the error about performance counters running IIS7 on a domain controller. Furthermore, if I try to install Windows Process Activation Service .NET Environment support (preparatory to installing WSUS 3), the install fails with error -2147023293 (which generally means "unknown error condition" or "not yet implemented".
    Tuesday, May 15, 2007 3:51 AM
  • But if you install IIS with no AD DS, IIS work's fine, they must be fixing it...
    Saturday, May 19, 2007 5:35 AM
  •  

    TEST HOMESERVER - DXVL LITE FM PHILIPPINES / LITEFM / LITEMARANDING

                      

    BOYET HOME URL              - http://boyet.mine.nu/

    LITE FM PHILIPPINES URL   - http://litemaranding.mine.nu/

     

         

    Hi there,

     

    I'm Boyet working at DXVL lite FM PHILIPPINES, try to test local IP address if working world wide web.

     

                     public IP   - http://203.111.235.151/ 

                        local IP  - http://192.168.242.254/

                        local IP  - http://192.168.0.204/

                        local IP  - http://192.168.0.1/

     

    The local URL, little bet troubled on how to announce or to discovered IP of my home server on a world wide web, pls check the link of that URL, and tell me if working, thanks...

         

    Boyet

     

    EMAIL AT litemaranding@hotmail.com

     

    THANK YOU ONCE AGAIN

    Sunday, September 2, 2007 8:24 AM
  • Hello,

     

    I installed the Longhorn Server Beta 2 in german in german and everything worked fine at first. I have some ASP.NET 2.0 application and a self written service to communicate with my EIB/KNX home automation system.

     

    When I installed AD last week everything starts to get messed. IIS stopps each time a page is requested.

     

    Now I did a clean new install of Windows Server 2008 Beta 3, but guess: Same problems.

     

    Has anywone solved this so far?

     

    Thanks

     

    Erich

     

    Friday, September 28, 2007 6:11 PM