none
can't connect to hyperV from windows 10 RRS feed

  • Question

  • Hi,

    I have windows 10 pro 64bit OS , hyper V addon enabled. 

    I created a virtual pc on my windows 10 machine, I am starting the machine but unable to connect to it. 

    I am not getting error.

    do you guys/gals have an idea ? 

    troubleshooting steps that I took are;

    confirmed virtual is enabled in bios,

    I launched the hyper v manager as the user or as administrator still unable to connect to it. 

    Monday, April 15, 2019 11:10 PM

Answers

  • Sorry for getting back too late

    Found out symantec end point was blocking hyperv from connecting to the pc. 

    once I uninstalled it , worked fine. 

    thanks all for your help.

    • Marked as answer by Cemal Monday, April 29, 2019 6:32 PM
    Sunday, April 28, 2019 1:41 PM

All replies

  • Try the followings and let me know.

    Open "Window Security"

    2, Open "App & Browser control"

    3, Click "Exploit protection settings" at the bottom

    4, Switch to "Program settings" tab

    5, Locate "C:\WINDOWS\System32\vmcompute.exe" in the list and expand it

    6, Click "Edit"

    7, Scroll down to "Code flow guard (CFG)" and uncheck "Override system settings"

    8, Start vmcompute from powershell "net start vmcompute"

    Thanks,

    Thuyavan


    Monday, April 15, 2019 11:27 PM
  • You've asked in windows server forums, better to reach out to windows 10 (desktop) Hyper-V experts in dedicated forum over here.

    https://social.technet.microsoft.com/Forums/en-US/home?forum=win10itprovirt

     

     



    Regards, Dave Patrick ....
    Microsoft Certified Professional
    Microsoft MVP [Windows Server] Datacenter Management

    Disclaimer: This posting is provided "AS IS" with no warranties or guarantees, and confers no rights.

    • Proposed as answer by Tim CerlingMVP Tuesday, April 16, 2019 12:37 PM
    Monday, April 15, 2019 11:44 PM
  • Hi,
    Just checking in to see if the information provided was helpful. Please let us know if you would like further assistance.

    Best Regards,

    Frank

    Please remember to mark the replies as an answers if they help.
    If you have feedback for TechNet Subscriber Support, contact tnmff@microsoft.com

    Monday, April 22, 2019 9:39 AM
    Moderator
  • Hi,

    Was your issue resolved? 

    If you resolved it using our solution, please "mark it as answer" to help other community members find the helpful reply quickly.
    If you resolve it using your own solution, please share your experience and solution here. It will be very beneficial for other community members who have similar questions.
    If no, please reply and tell us the current situation in order to provide further help.


    Best Regards,
    Frank

    Please remember to mark the replies as an answers if they help.
    If you have feedback for TechNet Subscriber Support, contact tnmff@microsoft.com

    Wednesday, April 24, 2019 7:24 AM
    Moderator
  • Sorry for getting back too late

    Found out symantec end point was blocking hyperv from connecting to the pc. 

    once I uninstalled it , worked fine. 

    thanks all for your help.

    • Marked as answer by Cemal Monday, April 29, 2019 6:32 PM
    Sunday, April 28, 2019 1:41 PM
  • Hi,

    Thanks for your update

    Best Regards,
    Frank


    Please remember to mark the replies as an answers if they help.
    If you have feedback for TechNet Subscriber Support, contact tnmff@microsoft.com

    Monday, April 29, 2019 2:19 AM
    Moderator