none
Hyper-V failed to enable replication. RRS feed

  • Question

  • I'm trying to enable Hyper-V Replication from a 2012 Hyper-V core to a 2012 R2 Hyper-V core. This is going across different domains through a WAN connection. I created and successfully enabled certificates on both servers.

    Disabled windows firewall on both servers with "Set-NetFirewallProfile -Profile Domain,Private,Public -Enabled False". Replica server is configured with a static public IP. I can establish a connection on 443 from primary server to replica server and view the connection with netstat.

    However, I get the "Could not get configuration details of the specified server" from the replication wizard. If I continue through the wizard I eventually end up with Enabling replication failed. Connection with the server was terminated abnormally (0x00002EFE). It fails to establish a connect with the replication server.

    The odd thing is that if I run netstat on the primary server during the replication wizard I see no traffic leaving the primary server. Nor do I see traffic leaving the Hyper-V manager computer, which happens to be a vm on the primary server. I do however see traffic between manager computer and primary server during the replication wizard process.

    It looks like the primary server never attempts to reach the replication server.

    I checked the security logs of primary server and see 4634 Logoff, 5058 Other System Events, and 5061 System Integrity entries. There are also 4776, 4624, and 4672 entries. Administrative Events display 29310 and 32000 errors from Hyper-V-VMMS.

    I'm stuck. I'm tempted to take the replica server and connect it to the same LAN as the primary server and live migrate (shared nothing) the VMs so that I can have both hosts on 2012 R2. But this may not be a solution.

    Can anyone clue me in to what I'm missing??


    Robert Ferara

    Thursday, March 13, 2014 7:03 PM

Answers

All replies