none
WDS freeze after PXE boot RRS feed

  • Question

  • Hello,

    I finally setup WDS role on windows 2008 server and every computer in network is booting by PXE. Problem is that I have 10 computers with exactly same HD configuration and BIOS configuration one of this computer load boot.wim from windows vista normally. Another 9 computers freezes when window with text "Windows is loading files" appears. I see only progress bar and when it goes to end computer freezes.

    computer configuration: 

    GIGABYTE s.754 K8VT800, VIAK8T800, AGP, DDR400, LAN, audio
    LAN intergrated Realtek RTL 8139
    CPU AMD Sempron 64 2800+ (1,6GHz 800MHz 256k) soc 754
    DIMM DDR Samsung 512MB PC400 CL 2,5
    HDD Seagate Barracuda. 80GB, SATA/150, 7200ot./min., 8MB
    VGA ATI Sapphire Radeon 9550, 128MB DDR, 128bit, AGP 8x,DVI
    Card Reader USB 2.0 8 in 1
    FDD 3,5"/1,44MB SONY

    Thank you very much

    I am solving this problem for two days and it is quiet disturbing that it  is not working.



    Monday, March 2, 2009 4:00 PM

Answers

  •  

    Hello,

     

    According to the Windows Vista system requirements, you should have at least 1GB RAM to install Windows Vista except the Home Basic and Starter versions.

     

    Have you tried a 64bit boot.wim file? Many x64-based system BIOS do not accurately identify the computer as x64 during the boot process. If an x64-based computer performs a PXE boot but does not find an x64-based image, it will be unable to complete the boot process. Ensure that your Windows Deployment Services server has the x64-based version of Boot.wim. Also run WDSUTIL /set-server /architecturediscovery:yes to force the Windows Deployment Services server to recognize x64 computers.

     

    For more information, please refer to the following thread:

    http://social.technet.microsoft.com/Forums/en-US/winserversetup/thread/3fc231b1-822c-4de0-9230-b8517a7b33b2/

     

    Hope it helps.

     

    Tim Quan - MSFT

    Wednesday, March 4, 2009 6:26 AM
    Moderator