none
Integration Services Fails to Update - Error Code: 1783 RRS feed

  • Question

  • Hi All,

      I moved a 2008R2 VM guest from a 2008R2 host to a 2012R2 host.  Two other VM guests that I moved went without an issue.

       When attempting to install the updated Integration Services for the third it errors...

    Upgrade Hyper-V Integrations Services
    A previous installation of Hyper-V integration services has been detected (version 6.1.7601.17514).  Click Ok to upgrade this installation.

    [I press OK]

    During the process it makes it to: Installing Guest Components....then
    An error has occured:  One of the update processes returned error code: 1783

    Any ideas how to resolve?

    Thursday, December 11, 2014 2:04 PM

Answers

  • I had a similar problem today with a Windows 7 VM on a 2012 R2 host.  In my case it was a problem with patch KB3004394 that came out Tuesday.  I understand a lot of people have had problems with this patch causing new Window Updates to fail.  Once I uninstalled that patch and rebooted a couple of times I was able to install integration services (which after all is a windows update)

    Mark

    • Marked as answer by Kisner_JH Tuesday, December 16, 2014 12:20 PM
    Thursday, December 11, 2014 4:08 PM
  • Hi Kisner,

    "The KB 3004394 update that was dated December 10, 2014 can cause additional problems on computers that are running Windows 7 Service Pack 1 (SP1) and Windows Server 2008 R2 SP1. This includes the inability to install future updates. This new update is available to remove KB 3004394 from your computer."

    http://support.microsoft.com/kb/3024777

    I would like to check the current state of this issue .

    Best Regards,

    Elton Ji


    Please remember to mark the replies as answers if they help and unmark them if they provide no help. If you have feedback for TechNet Subscriber Support, contact tnmff@microsoft.com .

    • Marked as answer by Kisner_JH Tuesday, December 16, 2014 12:20 PM
    Sunday, December 14, 2014 1:43 PM
    Moderator

All replies

  • I had a similar problem today with a Windows 7 VM on a 2012 R2 host.  In my case it was a problem with patch KB3004394 that came out Tuesday.  I understand a lot of people have had problems with this patch causing new Window Updates to fail.  Once I uninstalled that patch and rebooted a couple of times I was able to install integration services (which after all is a windows update)

    Mark

    • Marked as answer by Kisner_JH Tuesday, December 16, 2014 12:20 PM
    Thursday, December 11, 2014 4:08 PM
  • Thanks Mark.   I'll give it a try in a day or two if I don't get any other suggestions.
    Thursday, December 11, 2014 6:15 PM
  • Hi Kisner,

    "The KB 3004394 update that was dated December 10, 2014 can cause additional problems on computers that are running Windows 7 Service Pack 1 (SP1) and Windows Server 2008 R2 SP1. This includes the inability to install future updates. This new update is available to remove KB 3004394 from your computer."

    http://support.microsoft.com/kb/3024777

    I would like to check the current state of this issue .

    Best Regards,

    Elton Ji


    Please remember to mark the replies as answers if they help and unmark them if they provide no help. If you have feedback for TechNet Subscriber Support, contact tnmff@microsoft.com .

    • Marked as answer by Kisner_JH Tuesday, December 16, 2014 12:20 PM
    Sunday, December 14, 2014 1:43 PM
    Moderator
  • Hi Kisner,

    "The KB 3004394 update that was dated December 10, 2014 can cause additional problems on computers that are running Windows 7 Service Pack 1 (SP1) and Windows Server 2008 R2 SP1. This includes the inability to install future updates. This new update is available to remove KB 3004394 from your computer."

    http://support.microsoft.com/kb/3024777

    I would like to check the current state of this issue .

    Best Regards,

    Elton Ji


    Please remember to mark the replies as answers if they help and unmark them if they provide no help. If you have feedback for TechNet Subscriber Support, contact tnmff@microsoft.com .

    Thanks for the direct link Elton - that resolved the issue and I could install Integration Services without issue.

    Thanks to you too Mark.

    Tuesday, December 16, 2014 12:21 PM