none
Unable to deploy new DPs RRS feed

  • Question

  • My team let our DPs get way out of sync and they were inconsistent in their package/DP settings, so I've been trying to clean things up a bit. I had a handful of DPs that I just couldn't get any packages to get updated on so I decided to remove them and then re-add them. The removal of them as site servers was straight forward and didn't error. I am, however, now unable to add them back in as DPs.

    Here's the odd part (at least odd to me); I can use the wizard to deploy the DP role to them without error, but when I go to look at the content status (Monitoring > Distribution Point Configuration Status) they aren't listed with the other DPs. They aren't listed listed on the Administration section under Distribution points either. If I look under Administration > Servers and Site System Roles I see that they have the Site System and Distribution Point roles assigned to them.

    A couple of other oddities to mention: (1) I notice that most of the DPs also have the Component Server role installed and (2) anytime I've ever removed a DP I've had to remove the DP role before I could completely remove the system from the Site Systems list, but these ones I can just choose to delete and it will remove them.

    I have tried to add a different machine as a DP and have witnessed the same behavior...it never shows up in the sections I would expect to see it.

    Any help is greatly appreciated even if it's just to tell me what log I should be looking for that would point out any issues.

    Wednesday, May 21, 2014 1:03 AM

All replies

  • Examine distmgr.log on the site server. It will tell you details about the installation process of (remote) DPs.

    Torsten Meringer | http://www.mssccmfaq.de

    Wednesday, May 21, 2014 6:26 AM
  • I did that, but I don't see anything that stands out as an error with the 2 I tried to deploy. Below is a copy of the sections of the log file that mention the 2 I tried to deploy. Since the time stamp in the log entries are a couple of hours after I tried to deploy them, I'm guessing the older part of the log has be overwritten. I cleared the log and am trying to add another one so i can make sure I see it all.

    Successfully modified DP ["Display=\\Oncodville-EMRD.ahni.com\"]MSWNET:["SMS_SITE=AHN"]\\Oncodville-EMRD.ahni.com\ Drizzle Role to 1  $$<SMS_DISTRIBUTION_MANAGER><05-20-2014 20:47:02.007+240><thread=8136 (0x1FC8)>
    ConfigureDP  $$<SMS_DISTRIBUTION_MANAGER><05-20-2014 20:47:02.029+240><thread=8136 (0x1FC8)>
    ~IISPortsList in the SCF is "80".  $$<SMS_DISTRIBUTION_MANAGER><05-20-2014 20:47:02.040+240><thread=8136 (0x1FC8)>
    ~IISSSLPortsList in the SCF is "443".  $$<SMS_DISTRIBUTION_MANAGER><05-20-2014 20:47:02.047+240><thread=8136 (0x1FC8)>
    ~IISWebSiteName in the SCF is "".  $$<SMS_DISTRIBUTION_MANAGER><05-20-2014 20:47:02.053+240><thread=8136 (0x1FC8)>
    ~IISSSLState in the SCF is 224.  $$<SMS_DISTRIBUTION_MANAGER><05-20-2014 20:47:02.059+240><thread=8136 (0x1FC8)>
    Sleep 30 minutes...  $$<SMS_DISTRIBUTION_MANAGER><05-20-2014 20:47:06.925+240><thread=7392 (0x1CE0)>
    DP registry settings have been successfully updated on Oncodville-EMRD.ahni.com  $$<SMS_DISTRIBUTION_MANAGER><05-20-2014 20:47:11.771+240><thread=8136 (0x1FC8)>
    STATMSG: ID=9501 SEV=I LEV=M SOURCE="SMS Server" COMP="SMS_DISTRIBUTION_MANAGER" SYS=INF-SCCM01.ahni.com SITE=AHN PID=3976 TID=8136 GMTDATE=Wed May 21 00:47:11.782 2014 ISTR0="["Display=\\Oncodville-EMRD.ahni.com\"]MSWNET:["SMS_SITE=AHN"]\\Oncodville-EMRD.ahni.com\" ISTR1="" ISTR2="" ISTR3="" ISTR4="" ISTR5="" ISTR6="" ISTR7="" ISTR8="" ISTR9="" NUMATTRS=1 AID0=404 AVAL0="["Display=\\Oncodville-EMRD.ahni.com\"]MSWNET:["SMS_SITE=AHN"]\\Oncodville-EMRD.ahni.com\"  $$<SMS_DISTRIBUTION_MANAGER><05-20-2014 20:47:11.782+240><thread=8136 (0x1FC8)>
    STATMSG: ID=9503 SEV=I LEV=M SOURCE="SMS Server" COMP="SMS_DISTRIBUTION_MANAGER" SYS=INF-SCCM01.ahni.com SITE=AHN PID=3976 TID=8136 GMTDATE=Wed May 21 00:47:11.788 2014 ISTR0="["Display=\\Oncodville-EMRD.ahni.com\"]MSWNET:["SMS_SITE=AHN"]\\Oncodville-EMRD.ahni.com\" ISTR1="" ISTR2="" ISTR3="" ISTR4="" ISTR5="" ISTR6="" ISTR7="" ISTR8="" ISTR9="" NUMATTRS=1 AID0=404 AVAL0="["Display=\\Oncodville-EMRD.ahni.com\"]MSWNET:["SMS_SITE=AHN"]\\Oncodville-EMRD.ahni.com\"  $$<SMS_DISTRIBUTION_MANAGER><05-20-2014 20:47:11.788+240><thread=8136 (0x1FC8)>

    ---------
    Successfully modified DP ["Display=\\0048EaglePT8.ahni.com\"]MSWNET:["SMS_SITE=AHN"]\\0048EaglePT8.ahni.com\ Drizzle Role to 1  $$<SMS_DISTRIBUTION_MANAGER><05-20-2014 20:29:57.483+240><thread=8136 (0x1FC8)>
    ConfigureDP  $$<SMS_DISTRIBUTION_MANAGER><05-20-2014 20:29:57.508+240><thread=8136 (0x1FC8)>
    ~IISPortsList in the SCF is "80".  $$<SMS_DISTRIBUTION_MANAGER><05-20-2014 20:29:57.519+240><thread=8136 (0x1FC8)>
    ~IISSSLPortsList in the SCF is "443".  $$<SMS_DISTRIBUTION_MANAGER><05-20-2014 20:29:57.526+240><thread=8136 (0x1FC8)>
    ~IISWebSiteName in the SCF is "".  $$<SMS_DISTRIBUTION_MANAGER><05-20-2014 20:29:57.532+240><thread=8136 (0x1FC8)>
    ~IISSSLState in the SCF is 224.  $$<SMS_DISTRIBUTION_MANAGER><05-20-2014 20:29:57.539+240><thread=8136 (0x1FC8)>
    DP registry settings have been successfully updated on 0048EaglePT8.ahni.com  $$<SMS_DISTRIBUTION_MANAGER><05-20-2014 20:29:58.641+240><thread=8136 (0x1FC8)>
    STATMSG: ID=9501 SEV=I LEV=M SOURCE="SMS Server" COMP="SMS_DISTRIBUTION_MANAGER" SYS=INF-SCCM01.ahni.com SITE=AHN PID=3976 TID=8136 GMTDATE=Wed May 21 00:29:58.650 2014 ISTR0="["Display=\\0048EaglePT8.ahni.com\"]MSWNET:["SMS_SITE=AHN"]\\0048EaglePT8.ahni.com\" ISTR1="" ISTR2="" ISTR3="" ISTR4="" ISTR5="" ISTR6="" ISTR7="" ISTR8="" ISTR9="" NUMATTRS=1 AID0=404 AVAL0="["Display=\\0048EaglePT8.ahni.com\"]MSWNET:["SMS_SITE=AHN"]\\0048EaglePT8.ahni.com\"  $$<SMS_DISTRIBUTION_MANAGER><05-20-2014 20:29:58.652+240><thread=8136 (0x1FC8)>
    STATMSG: ID=9503 SEV=I LEV=M SOURCE="SMS Server" COMP="SMS_DISTRIBUTION_MANAGER" SYS=INF-SCCM01.ahni.com SITE=AHN PID=3976 TID=8136 GMTDATE=Wed May 21 00:29:58.659 2014 ISTR0="["Display=\\0048EaglePT8.ahni.com\"]MSWNET:["SMS_SITE=AHN"]\\0048EaglePT8.ahni.com\" ISTR1="" ISTR2="" ISTR3="" ISTR4="" ISTR5="" ISTR6="" ISTR7="" ISTR8="" ISTR9="" NUMATTRS=1 AID0=404 AVAL0="["Display=\\0048EaglePT8.ahni.com\"]MSWNET:["SMS_SITE=AHN"]\\0048EaglePT8.ahni.com\"  $$<SMS_DISTRIBUTION_MANAGER><05-20-2014 20:29:58.659+240><thread=8136 (0x1FC8)>

    Wednesday, May 21, 2014 10:21 AM
  • I re-added another one and kept an eye on the log file. More of the same:

    Successfully modified DP ["Display=\\oncocarstv-emrd.ahni.com\"]MSWNET:["SMS_SITE=AHN"]\\oncocarstv-emrd.ahni.com\ Drizzle Role to 1  $$<SMS_DISTRIBUTION_MANAGER><05-21-2014 07:10:07.768+240><thread=10404 (0x28A4)>
    ConfigureDP  $$<SMS_DISTRIBUTION_MANAGER><05-21-2014 07:10:07.790+240><thread=10404 (0x28A4)>
    ~IISPortsList in the SCF is "80".  $$<SMS_DISTRIBUTION_MANAGER><05-21-2014 07:10:07.802+240><thread=10404 (0x28A4)>
    ~IISSSLPortsList in the SCF is "443".  $$<SMS_DISTRIBUTION_MANAGER><05-21-2014 07:10:07.809+240><thread=10404 (0x28A4)>
    ~IISWebSiteName in the SCF is "".  $$<SMS_DISTRIBUTION_MANAGER><05-21-2014 07:10:07.817+240><thread=10404 (0x28A4)>
    ~IISSSLState in the SCF is 224.  $$<SMS_DISTRIBUTION_MANAGER><05-21-2014 07:10:07.826+240><thread=10404 (0x28A4)>
    Sleep 30 minutes...  $$<SMS_DISTRIBUTION_MANAGER><05-21-2014 07:10:12.664+240><thread=5740 (0x166C)>
    Sleep 30 minutes...  $$<SMS_DISTRIBUTION_MANAGER><05-21-2014 07:10:17.672+240><thread=5740 (0x166C)>
    DP registry settings have been successfully updated on oncocarstv-emrd.ahni.com  $$<SMS_DISTRIBUTION_MANAGER><05-21-2014 07:10:18.057+240><thread=10404 (0x28A4)>
    STATMSG: ID=9501 SEV=I LEV=M SOURCE="SMS Server" COMP="SMS_DISTRIBUTION_MANAGER" SYS=INF-SCCM01.ahni.com SITE=AHN PID=4808 TID=10404 GMTDATE=Wed May 21 11:10:18.073 2014 ISTR0="["Display=\\oncocarstv-emrd.ahni.com\"]MSWNET:["SMS_SITE=AHN"]\\oncocarstv-emrd.ahni.com\" ISTR1="" ISTR2="" ISTR3="" ISTR4="" ISTR5="" ISTR6="" ISTR7="" ISTR8="" ISTR9="" NUMATTRS=1 AID0=404 AVAL0="["Display=\\oncocarstv-emrd.ahni.com\"]MSWNET:["SMS_SITE=AHN"]\\oncocarstv-emrd.ahni.com\"  $$<SMS_DISTRIBUTION_MANAGER><05-21-2014 07:10:18.073+240><thread=10404 (0x28A4)>
    STATMSG: ID=9503 SEV=I LEV=M SOURCE="SMS Server" COMP="SMS_DISTRIBUTION_MANAGER" SYS=INF-SCCM01.ahni.com SITE=AHN PID=4808 TID=10404 GMTDATE=Wed May 21 11:10:18.084 2014 ISTR0="["Display=\\oncocarstv-emrd.ahni.com\"]MSWNET:["SMS_SITE=AHN"]\\oncocarstv-emrd.ahni.com\" ISTR1="" ISTR2="" ISTR3="" ISTR4="" ISTR5="" ISTR6="" ISTR7="" ISTR8="" ISTR9="" NUMATTRS=1 AID0=404 AVAL0="["Display=\\oncocarstv-emrd.ahni.com\"]MSWNET:["SMS_SITE=AHN"]\\oncocarstv-emrd.ahni.com\"  $$<SMS_DISTRIBUTION_MANAGER><05-21-2014 07:10:18.084+240><thread=10404 (0x28A4)>

    What's really puzzling is that I tried to add 2 and only 1 of them is mentioned in that log.

    Wednesday, May 21, 2014 12:02 PM
  • I was able to find something in the SMSProv.log file:

    ~*~*~e:\nts_sccm_release\sms\siteserver\sdk_provider\smsprov\SspInterface.h(1198) : Error retrieving object FileType=2~*~*~  $$<SMS Provider><05-21-2014 08:01:39.042+240><thread=10512 (0x2910)>
    ~*~*~Error retrieving object FileType=2 ~*~*~  $$<SMS Provider><05-21-2014 08:01:39.043+240><thread=10512 (0x2910)>

    Wednesday, May 21, 2014 2:06 PM
  • I decided to take a look at the SQL tables. I found that the DPinfo table has the DPs listed but the AccessType column is set to 0 instead of 3 like the rest of the DPs
    Wednesday, May 21, 2014 2:49 PM
  • I was able to find the following in the distmgr.log file when I tried to add another DP:

    Get empty entry for account and server remote name from DB

    CDistributionManager::ConfigureDP failed; 0x80004005

    Wednesday, May 21, 2014 11:25 PM
  • Here's the odd part (at least odd to me); I can use the wizard to deploy the DP role to them without error, but when I go to look at the content status (Monitoring > Distribution Point Configuration Status) they aren't listed with the other DPs. They aren't listed listed on the Administration section under Distribution points either. If I look under Administration > Servers and Site System Roles I see that they have the Site System and Distribution Point 

    I've seen the similar issue prior to CM 12 R2 and this is resolved in R2. Are you using CM12 R2 ? This could be because of Security Scopes. Refer to the post for more details

    http://anoopcnair.com/2014/01/23/rba-gotcha-resolved-sccm-2012-r2-newly-installed-dp-visible-console/


    Anoop C Nair (My Blog www.AnoopCNair.com) - Twitter @anoopmannur - FaceBook Forum For SCCM

    Thursday, May 22, 2014 2:46 AM
  • Thanks for the suggestion but we're on R2
    Thursday, May 22, 2014 10:00 AM
  • Has anyone find a solution for this problem.

    I also can't install a new DP

    distmgr.log schows the following:

    Get empty entry for account and server remote name from DB

    CDistributionManager::ConfigureDP failed; 0x80004005

    Tuesday, March 10, 2015 9:20 AM
  • I am also seeing the similar problem. We are unable to add DP's in one of the primary site server.

    Getting similar error in sms provider log and distribution manager log doesn't show anything about new DP. Also, DPInfo table has the entry of Access Type = 0 for those servers.

    Do you guys have any solution for this ?

    Tuesday, August 28, 2018 11:54 AM
  • I have the same issue at this moment, did you find any solution for this it seems quite a old post. I am sure this is resolved. Right now I am on call with Microsoft but they have failed to find any issue on first call.

    Did u have to do Site Reset.


    Devraj88

    Tuesday, March 26, 2019 9:02 AM
  • No one has a resolution for this problem? I'm facing the same issue too. Error in SMSProv and in the DPInfo table I find that the DP has "AccessType" 0 instead of 3.

    Thanks

    Wednesday, July 24, 2019 2:28 PM