none
Element not found (0x80070490)

    Question

  • Hi all,

    While trying to start VM i am getting below mentioned Error.

    "VM" could not initialize

    Could not initialize machine remoting system. Error:'Element not found.' (0x80070490)

    Could not find a use certificate Error:'Element not found.' (0x80070490)

    "VM" Could not initialize (Virtual machine ID 7922cb3b-87e9-4647-7a99db04f63)Error:'Element not found.' (0x80070490)

    "Vm" could not initialize machine remoting system. Error:'Element not found.' (0x80070490)(Virtual machine ID 7922cb3b-87e9-4647-7a99db04f63)

    "VM" could not find a usable certificate.Error:'Element not found.' (0x80070490) Virtual machine ID 7922cb3b-87e9-4647-7a99db04f63)

    Envirnoment Details
    OS Name:Microsoft Windows Server 2008 R2 Enterprise Core
    Version:  6.1.7601 Service Pack 1 Build 7601
    Managing this VM using Hyper-V manager


    Regards, Sumanth
    Monday, August 01, 2011 9:07 AM

Answers

All replies

  • Read this article and check certificate and also read this knowledge base.

    Monday, August 01, 2011 10:12 AM
    Moderator
  • Hello Denis,

    Thanks for the help. Also we can resolve this by restarting the server or by just Hyper-V Virtual Machine Management(vmms) services.


    Regards, Sumanth
    Monday, August 01, 2011 12:01 PM
  • Sumantha, thanks - that was a painlessly easy way to refire the engine - hope this buggy behavior gets resolved in the future


    Dale Unroe

    Tuesday, September 18, 2012 10:15 AM
  • I expanded the disk of the VM and got the same exact error. 

    After restarting the vmms service, the issue was resolved.  Other VM's were not affected.

    Tuesday, August 20, 2013 2:55 PM