locked
WDS 出現沒有映像的錯誤 RRS feed

  • 問題

  • 我嘗試用 WDS 去佈署 Windows 至客戶端電腦,我已把映像檔上傳至 WDS,但仍然出現
    'There are no images available' 的錯誤,請問可參考什麼呢?
    2011年6月16日 下午 12:35

解答

  • Hi,

    The most common causes of this problem are:

    1)   The boot image may not contain the correct network driver for the client computer. To resolve this, on the client computer, press SHIFT+F10 to open a command prompt and run IPConfig. If an IP address and subnet mask are not reported in the output, this indicates that networking has not been started and it is likely that a network driver is not present. To fix this, add the driver from the hardware manufacturer to the image by using the tools in the Windows AIK.

    2)   The account whose credentials were entered on the credential screen of Windows Deployment Services client does not have permissions to read the install .wim file. These images are located at \\<WDSServer>\RemoteInstall\Images\<Image Group>. For more information, please refer to the following article:
     
    Required Permissions
     
    http://technet.microsoft.com/en-us/library/cc754005.aspx

    3)   The boot image you use does not support this install image. A client booting into an x86-based boot image will only be able to view x86-based install images on the image selection page. Are you booting into an x86-based boot image to deploy x64-based install images?

     


    Microsoft MVP for Windows Server-Networking, MCT, http://msmvps.com/blogs/richardwu
    • 已標示為解答 fattyhk 2011年6月16日 下午 01:28
    2011年6月16日 下午 12:37

所有回覆

  • Hi,

    The most common causes of this problem are:

    1)   The boot image may not contain the correct network driver for the client computer. To resolve this, on the client computer, press SHIFT+F10 to open a command prompt and run IPConfig. If an IP address and subnet mask are not reported in the output, this indicates that networking has not been started and it is likely that a network driver is not present. To fix this, add the driver from the hardware manufacturer to the image by using the tools in the Windows AIK.

    2)   The account whose credentials were entered on the credential screen of Windows Deployment Services client does not have permissions to read the install .wim file. These images are located at \\<WDSServer>\RemoteInstall\Images\<Image Group>. For more information, please refer to the following article:
     
    Required Permissions
     
    http://technet.microsoft.com/en-us/library/cc754005.aspx

    3)   The boot image you use does not support this install image. A client booting into an x86-based boot image will only be able to view x86-based install images on the image selection page. Are you booting into an x86-based boot image to deploy x64-based install images?

     


    Microsoft MVP for Windows Server-Networking, MCT, http://msmvps.com/blogs/richardwu
    • 已標示為解答 fattyhk 2011年6月16日 下午 01:28
    2011年6月16日 下午 12:37
  • Thank you!
    2011年6月16日 下午 01:29