locked
PXE Client 看不到 WDS Image RRS feed

  • 問題

  • 我正嘗試用 WDS 去 deploy Windows,但發覺找不到 OS 去安裝,
    請問有什麼原因呢?
    2010年7月20日 上午 01:15

解答

  • Hi,

    1.       The boot image may not contain the correct network driver for the client computer.

    To resolve this, on the client computer, press SHIFT+F10 to open a command prompt and run IPConfig. If an IP address and subnet mask are not reported in the output, this indicates that networking has not been started and it is likely that a network driver is not present.
     

    2.       The account whose credentials were entered on the credential screen of Windows Deployment Services client does not have permissions to read the install .wim file.

    3.       The architecture of the client computer (x86, Itanium, x64) does not match the architecture type of the install image.

    4.       If the install image that you are trying to deploy is earlier than Windows Vista, you may have an incompatible hardware abstraction layer (HAL) type.
     

    For more details, please refer to:

    Common Problems:

    http://technet2.microsoft.com/windowsserver2008/en/library/4d57bce9-0ec3-42b0-93ef-fac48a19c65b1033.mspx

    thx!


    Microsoft MVP for Windows Server-Networking, MCT, http://msmvps.com/blogs/richardwu
    • 已標示為解答 Gr-EPUser 2010年7月20日 上午 01:31
    2010年7月20日 上午 01:18

所有回覆

  • Hi,

    1.       The boot image may not contain the correct network driver for the client computer.

    To resolve this, on the client computer, press SHIFT+F10 to open a command prompt and run IPConfig. If an IP address and subnet mask are not reported in the output, this indicates that networking has not been started and it is likely that a network driver is not present.
     

    2.       The account whose credentials were entered on the credential screen of Windows Deployment Services client does not have permissions to read the install .wim file.

    3.       The architecture of the client computer (x86, Itanium, x64) does not match the architecture type of the install image.

    4.       If the install image that you are trying to deploy is earlier than Windows Vista, you may have an incompatible hardware abstraction layer (HAL) type.
     

    For more details, please refer to:

    Common Problems:

    http://technet2.microsoft.com/windowsserver2008/en/library/4d57bce9-0ec3-42b0-93ef-fac48a19c65b1033.mspx

    thx!


    Microsoft MVP for Windows Server-Networking, MCT, http://msmvps.com/blogs/richardwu
    • 已標示為解答 Gr-EPUser 2010年7月20日 上午 01:31
    2010年7月20日 上午 01:18
  • Thank you.

    2010年7月20日 上午 01:31