Dit artikel is vertaald in het Nederlands, maar is oorspronkelijk in het Engels gepubliceerd: VBA & VBS Portal 

Aangezien de volledige tekst is vertaald, zijn ook de titels in het overzicht hieronder aangepast en komen ze mogelijk niet overeen met de reële naam.


Inleiding

Visual Basic for Applications (VBA) is een programmeertaal die wordt gebruikt om de functionaliteit van Microsoft Excel te beinvloeden of een ander programma ontwikkeld in Windows operationeel systeem, omdat het compatibel is met deze technologie.

In Microsoft Office-producten schrijft u deze procedures in macro's met Visual Basic Editor. Deze procedures worden modules genoemd en kunnen worden bekeken door op Alt + F11 te drukken

VB Script (VBS) hebben dezelfde context als de VBA-, maar in afzonderlijke bestanden met de extensie .vbsen met behulp van methoden en eigenschappen van Windows Script Host (WSH). U kunt Windows API en andere low-level functies openen via dynamic link libraries (DLL's). 

Dit artikel is een lijst van alle VBA en VBS artikelen in de TechNet Wiki. Zij kunnen gevonden worden met behulp van de volgende zoekstring: VBA.MS Office

 

↑ terug naar boven


SQL Server

 

↑ terug naar boven


Active Directory

 

↑ terug naar boven


Anderen


↑ Terug naar boven


VBA-Algemeen


↑ Terug naar boven


Zie ook


↑ terug naar boven


Andere talen


↑ terug naar boven


Het originele artikel werd bekroond met de zilveren medaille in de TechNet goeroe van maart/2014