Issue

On screen

 

Error message

MSI (s) (B4!C4) [00:00:20:402]: Product: Microsoft Identity Manager Synchronization Service -- Error 25009.The Microsoft Identity Manager Synchronization Service setup wizard cannot configure the specified database. Invalid object name 'mms_management_agent'. <hr=0x80230406>
MSI (c) (80:94) [00:00:05:464]: Font created.  Charset: Req=1, Ret=0, Font: Req=, Ret=Arial
MSI (c) (80:94) [00:00:05:464]: Font created.  Charset: Req=0, Ret=0, Font: Req=MS Shell Dlg, Ret=MS Shell Dlg
Error 25009.The Microsoft Identity Manager Synchronization Service setup wizard cannot configure the specified database. Invalid object name 'mms_management_agent'. <hr=0x80230406>
CustomAction ConfigDB returned actual error code 1603 (note this may not be 100% accurate if translation happened inside sandbox)
08/09/2016 00:00:20.449 [4020]: Assembly Install: Failing with hr=80070005 at RemoveDirectoryAndChildren, line 396
08/09/2016 00:00:20.449 [4020]: Detailed info about C:\Windows\assembly\tmp\6CKTK8EW\Microsoft.MetadirectoryServices.Host.dll
08/09/2016 00:00:20.449 [4020]:             File attributes: 00000080
08/09/2016 00:00:20.527 [4020]:             Restart Manager Info: 1 entries
08/09/2016 00:00:20.527 [4020]:                         App[0]: (4020) Windows Installer (msiserver), type = 3 
08/09/2016 00:00:20.527 [4020]:             Security info:
08/09/2016 00:00:20.527 [4020]:                         Owner: S-1-5-18
08/09/2016 00:00:20.527 [4020]:                         Group: S-1-5-18
08/09/2016 00:00:20.527 [4020]:                         DACL information: 4 entries:
08/09/2016 00:00:20.527 [4020]:                         ACE[0]: Type = 0x00, Flags = 010, Mask = 001f01ff, SID = S-1-5-18
08/09/2016 00:00:20.527 [4020]:                         ACE[1]: Type = 0x00, Flags = 010, Mask = 001f01ff, SID = S-1-5-32-544
08/09/2016 00:00:20.527 [4020]:                         ACE[2]: Type = 0x00, Flags = 010, Mask = 001200a9, SID = S-1-5-32-545
08/09/2016 00:00:20.527 [4020]:                         ACE[3]: Type = 0x00, Flags = 010, Mask = 001200a9, SID = S-1-15-2-1
 

Solution

You need to migrate your ILM 2007 to FIM 2010 R2 first, as an intermediate step.

See the blog post from Thomas Vuylsteke: FIM 2010 (NOT R2!) Upgrade to MIM 2016

 

References

 

See also