Ezt a lapot körültekintően és alaposan figyelik. Az itt végrehajtott bármely módosítását kiértékelik, majd gyorsan elfogadják, finomítják vagy elutasítják. Ez egy wikilap, ezért a jelen kibocsátási megjegyzések kiegészítései vagy finomításai a közösség tagjaitól származhatnak. Az eredeti kibocsátási megjegyzéseket tartalmazó dokumentum elolvasásához kattintson ide.

Ez a Kibocsátási megjegyzések című dokumentum ismert problémák leírását tartalmazza, amelyet célszerű elolvasnia a Microsoft SQL Server 2012 rendszerhez készült PowerPivot beépülő modul telepítése vagy hibaelhárítása előtt (a PowerPivot beépülő modul ide kattintva tölthető le). Ez a Kibocsátási megjegyzések című dokumentum csak az interneten érhető el, nem szerepel a telepítési adathordozón, és a tartalma rendszeres időközönként frissül.

A PowerPivot telepítéséről és használatának kezdeti lépéseiről a PowerPivot súgójában , a PowerPivot fórumaiban , valamint a PowerPivot Wiki portállapon olvashat bővebben.

Tartalom

1.0 Telepítés előtt

2.0 Ismert problémák

1.0 Telepítés előtt

A PowerPivot beépülő modul telepítése előtt olvassa el az alábbi szükséges lépéseket.

1.1 A PowerPivot telepítése sikertelen lesz, ha nincs telepítve a VSTO 4.0 futtatórendszere.

A PowerPivot beépülő modul telepítése előtt telepíteni kell az Office rendszerhez készült Visual Studio eszközök (VSTO) 4.0 futtatórendszerét. A VSTO futtatórendszere a Microsoft letöltőközpont ezen lapjáról tölthető le. Ez a probléma csak az Office 2010 felhasználóit érinti. Az Office 2010 1. szervizcsomagjának megjelenése után nem lesz szükség a VSTO futtatórendszerének külön letöltésére.

1.2 Szükséges a .NET-keretrendszer 4.0 a számítógépen.

Ha nincs telepítve a .NET-keretrendszer 4.0 a számítógépen, az SQL Server 2012 részét képező, az Excel programhoz készült PowerPivot beépülő modul sikeresen telepíthető ugyan, de a PowerPivot lap nem jelenik meg az Excel menüszalagján. Telepíteni kell a .NET-keretrendszer 4.0-s verzióját.

1.3 Szükséges a Silverlight 5 a számítógépen.

Mind a SharePoint rendszerhez készült PowerPivot beépülő modul, mind a Power View tartalmaz olyan Silverlight-alapú összetevőket, amelyek működéséhez szükséges, hogy a Silverlight 5 telepítve legyen a felhasználó számítógépén. Ha nincs telepítve a Silverlight szükséges verziója, megjelenik majd egy felszólítás a telepítésére, amikor a webalkalmazás olyan részére navigál, amely megköveteli azt. A Silverlight 5 a http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=243096 weblapról telepíthető.

1.4 A SharePoint rendszerhez készült PowerPivot beépülő modulhoz szükség van a SharePoint Server 2010 1. szervizcsomagjára.

Ha SharePoint-környezetben kívánja használni az SQL Server 2012 funkcióit, szükség van a SharePoint Server 2010 1. szervizcsomagjára (SP1). Javasolt emellett a SharePoint Server 2010 1. szervizcsomagjához készült legfrissebb javítások telepítése is.

Megoldás: Telepíteni kell az 1. szervizcsomagot és az összes szükséges javítást a kiszolgálófarmra, mielőtt felveszi az SQL Server funkcióit a farmba. Ez a követelmény az SQL Server 2012 alábbi funkcióira vonatkozik:

· Az adatbázismotor egy példányának használata a farm adatbázis-kiszolgálójaként

· A SharePoint rendszerhez készült PowerPivot beépülő modul konfigurálása

· A Reporting Services rendszerbe állítása SharePoint-módban

1.5 A SharePoint rendszerhez készült PowerPivot beépülő modul korábbi verzióiban mentett munkafüzetek nem frissülnek automatikusan az SQL Server 2012 telepítésekor.

Amikor frissíti a SharePoint rendszerhez készült PowerPivot beépülő modul telepített verzióját az SQL Server 2012 részét képező, a SharePoint rendszerhez készült PowerPivot beépülő modulra, a SharePoint rendszerhez készült PowerPivot beépülő modulban készített létező munkafüzetek alapértelmezés szerint nem frissülnek automatikusan. Frissítés nélkül a munkafüzetek használhatók ugyan a SharePoint rendszerben, de az adatfrissítés sikertelen lesz az SQL Server 2008 R2 részét képező PowerPivot beépülő modulban mentett munkafüzetek esetén. Az SQL Server 2012 részét képező PowerPivot beépülő modulban készített munkafüzeteket ez a probléma nem érinti. Beállítható azonban egy automatikus frissítési funkció a SharePoint rendszerhez készült PowerPivot beépülő modul példányán, amely frissíti az SQL Server 2008 R2 verziójú munkafüzeteket a legújabb verzióra, és így e munkafüzeteknél is lehetővé teszi az adatfrissítés működését. További információ Az Excel programhoz készült PowerPivot beépülő modul és a PowerPivot-adatok frissítése című ismertetőben olvasható.

Megoldás: Ha nem kívánja engedélyezni a PowerPivot-munkafüzetek automatikus frissítését, le kell töltenie a munkafüzeteket a SharePoint rendszerből, az Excel programban megnyitva manuálisan frissítenie kell a munkafüzeteket, majd ismét fel kell töltenie azokat a SharePoint rendszerbe. A használati munkafüzet sem frissül automatikusan, azt is manuálisan kell frissíteni.

[VISSZA A LAP TETEJÉRE]

2.0 Ismert problémák

Az alábbi ismert problémák léphetnek fel a Microsoft SQL Server 2012 részét képező, a SharePoint rendszerhez készült PowerPivot beépülő modulban.

2.1 Az ütemezett adatfrissítés nem működik, ha be van jelölve az „Egyúttal frissítés a lehető leghamarabb” jelölőnégyzet.

Az SQL Server 2012 részét képező, a SharePoint rendszerhez készült PowerPivot beépülő modul kihagyja azon munkafüzetek frissítését, amelyek adatfrissítési ütemtervében be van jelölve az „Egyúttal frissítés a lehető leghamarabb” jelölőnégyzet. A SharePoint rendszerhez készült PowerPivot beépülő modul frissíti a munkafüzetet, amikor a felhasználó az adatfrissítési ütemtervben látható OK gombra kattint, de kihagyja az összes további frissítési ciklust. Az első frissítés után a munkafüzet többé nem frissül. Az adatfrissítési előzmények között nem látható majd az adatok frissítésére irányuló további kísérlet.

2.2 A PowerPivot kezelési irányítópult Buborékdiagram vezérlője esetleg nem működik.

A PowerPivot kezelési irányítópulton levő Buborékdiagram vezérlő nem működik, ha a SharePoint-kiszolgáló területi beállításai a következőket adják meg:

· Érintett formátumok (a hiba jelentkezik): nap/hónap/év, év/nap/hónap (például európai nyelvek, indiai nyelv stb.)

· Nem érintett formátumok (a hiba nem jelentkezik): hónap/nap/év, év/hónap/nap (például amerikai angol, japán nyelv stb.)

2.3 Az érvényesítés esetleg sikertelen lesz, amikor a SharePoint rendszerhez készült PowerPivot beépülő modullal hoznak létre .bism kiterjesztésű fájlt.

Egy BI szemantikaimodell-kapcsolatot tartalmazó fájl (.bism) végrehajtása eltérő biztonsági környezetben történik a fájl érvényesítésekor, illetve használatakor. A fájl használatához az alkalmazás szolgáltatási fiókjának az SSAS-kiszolgáló rendszergazdájának kell lennie a célkiszolgálón. Az érvényesítés során azonban a rendszer a SharePoint-webalkalmazás szolgáltatási fiókját használja. Ezért könnyen előfordulhat, hogy a .bism kiterjesztésű fájlt létrehozó felhasználó nem olyan webalkalmazásban dolgozik, amelynek megfelelő engedélye van az érvényesítésre, a fájl tényleges felhasználása azonban sikeres lesz. Sikertelen érvényesítés esetén ellenőrizheti, hogy ez az eset áll-e fenn, ehhez jelölje be „A hivatkozásfájl mentése a kapcsolat érvényesítése nélkül” jelölőnégyzetet, majd kattintson az OK gombra. Győződjön meg arról, hogy az az alkalmazás, amely felhasználja majd a .bism kiterjesztésű fájlt – például az Excel Services vagy a Reporting Services –, rendelkezik a szükséges engedélyekkel (azaz hogy a szolgáltatási fiókja az SSAS-kiszolgáló rendszergazdája a célkiszolgálón), majd próbálja meg használni a fájlt. A .bism kiterjesztésű fájl esetleg sikertelen érvényesítés esetén is megfelelően működhet.

[VISSZA A LAP TETEJÉRE]

© 2012 Microsoft Corporation. Minden jog fenntartva.