Vertaling

Dit artikel is een vertaald naar het Nederlands, originele versie is How to Handle Spam in the Forums.

 


Introductie

In het afgelopen jaar is het aantal spam berichten in de MSDN/TechNet fora sterk gedaald. We zullen echter altijd geconfronteerd worden met het probleem.

In dit artikel wordt beschreven hoe om te gaan met spam en wat de beste procedures zijn om het te herkennen. Het gewenste resultaat is voor de beheerders van het forum om de gebruikersaccount te bannen en al hun activiteiten in alle forums tegelijk te verwijderen.

Beste werkwijze is om een post van een gebruikersaccount als misbruik of spam te markeren. Dit waarschuwt de forumbeheerders om hun werk te doen. Als de spam na een paar uur blijft, kan je een andere post als misbruik melden. Rapportage van meer dan één post tegelijk helpt niet echt.

 


Inhoudsopgave

 


Wat is Spam in de Forums?

Spam in de forums is gedefinieerd als een irrelevante post (niet gerelateerd aan het onderwerp) die geen betrekking heeft op Microsoft-technologieën.

Spam moedigt meestal activiteit aan die niet wordt aanbevolen.

Voorbeelden zijn: om te navigeren naar valse websites, telefoonnummers te bellen, mail te sturen naar e-mailadressen, producten of diensten te kopen of zich bezighouden met illegale activiteiten. Berichten naar externe websiteadressen, telefoonnummers, e-mail adressen of koppelingen moeten worden in detail worden bekeken.

In veel gevallen zullen sleutelwoorden vele malen worden herhaald in de post, in een poging om zoekmachines te misleiden.

Steevast, zal de account van spammer geen punten hebben in zijn TechNet/MSDN profiel.

Vaak zal er een overvloed van spam berichten gestuurd worden naar één of meer forums in een korte periode van tijd.

Het voorbeeld hieronder toont spam titels in een forum-weergave. Dit zijn voorbeelden spam, die verderop wordt beschreven.

Maar zelfs een enkele post kan spam zijn. Verschillende technieken worden gebruikt om spamfilters te verslaan, zoals:

  • Tekst in niet-Engelse talen met behulp van niet-Latijnse tekens.
  • Tekst is soms gemaskeerd zodat mensen het kunnen lezen, maar software niet. Bijvoorbeeld het vervangen door soortgelijke symbolen of cijfers voor letters. Zelfs ondersteboven of zijwaarts letters kunnen worden gebruikt.
  • Spaties of symbolen tussen letters plaatsen.

Zie de secties hieronder in dit artikel voor voorbeelden van verschillende soorten spam berichten.

terug naar boven


Automatische spamfilter

De automatische spamfilter is verbeterd, maar er zullen altijd valse positieven optreden. De spammers passen zich ook voortdurend aan door het gebruik van nieuwe technieken om de filters te omzeilen. Er zal altijd een constante strijd gevoerd worden. De beste filter is het ervaren menselijk oog. Dat maakt voor ons allemaal deel uit van de oplossing.

terug naar boven


Wat te doen wanneer u een Spam-bericht ontdekt?

Nooit een spam-bericht beantwoorden.

Aan de onderkant van elk bericht is er een koppeling met de naam "Rapporteren als misbruik". Wanneer we spam zien in de forums, moeten we deze link klikken en selecteer dan "Spam/reclame" in de lijst. Wanneer u wordt gevraagd om een "reden voor het melden?" Voer "SPAM" in, zoals te zien in de onderstaande afbeelding, en klik op "Verzenden".

Dit stuurt een melding naar het team van forum beheerders. Zij kunnen de melding onderzoeken. Als ze het eens zijn, dat de account wordt gebruikt voor het spammen, zullen ze de gebruikersaccount bannen. Hiermee verwijdert men onmiddellijk alle activiteit van de account in één keer. Alle berichten van de gebruiker in alle forums worden verwijderd in bulk.

Iedereen kan posten rapporteren als misbruik. Daarvoor hoef je geen moderator te zijn. Wanneer je een bericht meldt, zijn de andere opties (naast ' Spam/Advertising') bedoeld om moderators te verwittigen om actie te ondernemen. Voor zover bekend, worden in het team van forum beheerders alleen "Spam" berichten onderzocht.


terug naar boven


Advies van de Forum beheerders

Velen van ons gebruiken de opties om elke spam post te melden die we als misbruik zien. Maar forum beheerders kloegen dat ze werden overspoeld met waarschuwingen en de spammers uit het oog verloren. In e-mailberichten vroegen ze dat wij slechts één post voor elke gebruikersaccount spam rapporteren. De beheerders kunnen gemakkelijk de profiel-activiteiten controleren en zien dat de account een spammer is. Wanneer zij een gebruiker blokkeren, is al hun activiteit verwijderd in bulk. Het enige probleem voor ons is de gekke spam-gebruikersnamen die maken het moeilijk maken om unieke namen te herkennen.

De andere factor is dat forum beheerders ook bezig zijn met met andere activiteiten, wanneer wij berichten rapporteren als spam. We weten niet hoe het proces eruit, maar het lijkt erop dat soms de spam rapporten verloren gaan. In deze gevallen, als we al berichten hebben gerapporteerd, hebben we geen feedback meer. De beste optie dan is om e-fissues [at] microsoft [dot] com te mailen met een link naar de spam-account profiel-activiteiten. Als we net een post van een spammer gerapporteerd hebben, kunnen de forum beheerders actie ondernemen, zonodig hebben we later nog de mogelijkheid om een ander verslag in te dienen als er geen actie wordt ondernomen na een periode van tijd, vb. na 30 minuten of een uur.

Hoewel de moderators spam willen verwijderen van om hun forums netjes te houden, toch heeft dit de neiging om het bewijsmateriaal te vernietigen. Forum beheerders zullen verwijderde conversaties niet controleren . Als moderators, kunnen we alleen posten verwijderen uit de forums die wij we beheren. Er kunnen veel meer spam berichten in andere fora zijn. En zelfs als we alle berichten van een spammer verwijderen, we kunnen de gebruiker niet blokkeren. De account kan nog dagen of weken later worden gebruikt, tenzij de TechNet/MSDN profielbeheerders de account blokkeren. De beste optie is het melden van een post per de spammer en dan laat je het vervolgens aan forum beheerders om hun werk te doen. Dan kunnen we later opnieuw controleren om te zien of we een andere post moeten rapporteren ls misbruik. Indien nodig kunnen wij fissues mailen met een link naar het profiel van de spammer.


terug naar boven


Voorbeelden van Spam berichten

Hieronder vindt u beschrijvingen en afbeeldingen van typische spam berichten ondervonden in het afgelopen jaar. Als u bent onzeker over een post in een taal die u niet begrijpt, vooral als het een nieuwe ras, kunt u kopiëren en verleden tekst in deze pagina Bing Translator: https://www.bing.com/translator/ Jump . Dit helpt bepalen of de post niets heeft te maken met Microsoft-technologieën.

terug naar boven


Toestel onderhoud

Deze posten Arabisch behandelen toestel bedrijven en onderhoudscontracten. Alle soorten apparaten en veel verschillende bedrijven kunnen worden vermeld. De naam van het toestel bedrijf verschijnt meestal vele malen, zoals in de afbeelding hieronder.

Zie de sectie hierboven getiteld "Wat is Spam in de Forums" voor een afbeelding van spam berichten in verschillende forums. Het bevat enkele voorbeelden van de verscheidenheid in dit soort spam.


terug naar boven


Afschriften van de Universiteit en graden

Deze Chinese posten zijn reclame van verschillende Universiteit transcripts, graden en andere documentatie.

Er is een breed scala aan universiteiten uit vele landen vermeld in deze posten.


terug naar boven


Valse paspoorten en documenten

Deze Engelstalige spam is valse documenten, zoals rijbewijs licenties, paspoorten, Visa, geboorte certificaten en sociale voorzieningenaantallen reclame.

terug naar boven


Valse websites

Er zijn veel spam berichten wiens enige doel is om website-adressen te adverteren . Meestal is de rest van de post wartaal, en het webadres zal worden gemaskeerd, zoals in het onderstaande voorbeeld. Merk het webadres ABAM19.NET op.

terug naar boven


Bankrekeningen en Credit Card informatie

Deze spam adverteert credit card en bankrekening informatie, waaronder identificatie nummers en geboortedata.

 

terug naar boven


Crèmes, groeihormonen, dieet supplementen

Minder voorkomende spam berichten zijn reclame voor verschillende wonder crèmes of supplementen.

 

terug naar boven


Escort Service telefoonnummers

Deze werden zeer vaak gebruikt, maar komen nu nog zelden voor.

terug naar boven


Video Streaming

Deze variëteit komt ook niet meer zo vaak voor als in het verleden.

terug naar boven


Hoe vindt u Spam posten in de Forums

Als je wil deelnemen aan de inspanningen om spam te bestrijden, is het het relatief eenvoudig om te helpen. Een paar minuten per dag is alles wat nodig is. Gewoon naar de MSDN of TechNet forums home pagina's navigeren. Selecteer niet elk forum. In plaats daarvan, filteren op threads zonder antwoord. De hoofd URL's voor deze inspanning zijn als volgt:

Dan scan je de pagina's op spam. Met deze praktijk duurt slechts een paar seconden per pagina om te zien of er geen spam is, enkel door de blik op de titels.

In een paar minuten kunt u alle posten van de laatste dag controleren. Wanneer u een spam-bericht vindt, scroll naar de onderkant, open het en klik op de link "Rapporteer als misbruik". Selecteer "Spam/reclame" in de lijst. Voeg gewoon "SPAM" toe aan de reactie. Vergeet niet om maar één post te openen en te rapporten per gebruiker. Het lastige deel is het identificeren van verschillende gebruikers wanneer de namen vergelijkbaar zijn en in vreemde talen.

Bij de rapportage van een bericht als spam, kunt u klikken op de link van de gebruikersactiviteit, dan de link kopiëren en de url voor de activiteiten in een tekstbestand plakken. Dit helpt het identificeren van de verschillende gebruikers. Ook kan je later controleren of de gebruiker is verbannen. Er is bovendien nog een andere techniek om te controleren of een gebruikerer verbannen is: als er geen activiteiten meer vermeld staan in de lijst. Als de activiteit blijft, kunt u een andere post van de gebruiker melden als spam. Maar in de laatste paar maanden hebben de forum admins de gebruikers geblokkeerd binnen een paar uur. Het is zelden nodig om aangifte te deon meerdere berichten.


terug naar boven


Andere talen

terug naar boven


Zie ook


terug naar boven


Andere bronnen


terug naar boven